woensdag, juli 04, 2007

Als je begrijpt wat ik bedoel



Dit citaat moet bij een aantal mensen toch een belletje doen rinkelen. Het komt inderdaad uit de mond van heer Bommel, stripfiguur met als geestelijke vader Marten Toonder. Heer Bommel is de bewoner van het slot Bommelstein in de buurt van het stadje Rommeldam. Hij rijdt in een bescheiden auto (de Oude Schicht) en gaat meestal gekleed in een geruite jas. Aangezien een "heer van stand" een "teer gestel" heeft, zorgt Joost, zijn onvolprezen bediende, voor alle dagelijkse beslommeringen. Geld speelt geen rol voor deze heer van stand en een "eenvoudige doch voedzame maaltijd" is op Slot Bommelstein gegarandeerd. Bommel is daarbij erg naief en laat zich altijd van alles aanpraten, waarop Tom Poes hem er weer uit moet redden (uit Wikipedia: Olivier B. Bommel).

De Nederlandse omroep NPS is in februari 2007 gestart met een serie hoorspelen over Ollie B. Bommel. De serie zal uiteindelijk 440 afleveringen van een kwartier tellen en wordt in een tijdspanne van 2 jaar uitgezonden. Je kunt de afleveringen online beluisteren of als podcast downloaden en dan via je mp3-speler beluisteren. Klik hier om naar de Bommel website van de NPS te gaan.

Ontdek kleurrijke figuren zoals Wammes Waggel, Commissaris Bulle Bas, Burgemeester Dickerdack, artiest Terpen Tijn, Kapitein Wal Rus, Juffrouw Doddel, Pee Pastinakel en nog vele anderen.

Een absolute aanrader voor iedereen van 8 tot 80...

Kurt Debrouwer

Get Free Shots from Snap.com