zondag, juli 22, 2007

blokfluit: onbekend is onbemind?


De blokfluit heeft onterecht een miskend imago. Het eerste beeld dat we ons voor de geest halen, is de kunststoffen blokfluit waarop we bijna allen leerden spelen op school. Er bestaan echter prachtige blokfluiten van klein tot immens groot met een ongekende klankrijkdom.

Op de foto links ziet u de grootste blokfluit ter wereld gebouwd door de Nederlandse Adriana Breukink. Op haar website vindt u een uitgebreid overzicht van blokfluiten die ze bouwt (in alle mogelijke maten...).

In België heeft het Flanders Recorder Quartet (voorheen "Vier op een Rij") veel faam in binnen- en buitenland verworven. In Nederland heeft het Loeki Stardust Ensemble veel bekendheid.




Op de website van Blokfluit & Muziek vind je zeer uitgebreid de geschiedenis van de blokfluit, info over blokfluitspelers wereldwijd, info over blokfluitmuziek en nog veel meer.

Voor wie er maar niet genoeg van kan krijgen, verwijzen we naar de online radio van blockflöte.eu waar je 24 uur op 24 naar blokfluitmuziek kunt luisteren. Klik daarvoor op de link hier.

Tot slot nog een kort videofragment waarbij je een demonstratie ziet van de grootste blokfluit die bijna reikt tot de nok van het dak in deze woning...



Kurt Debrouwer

Get Free Shots from Snap.com