donderdag, juli 03, 2008

Gitaarensemble Alegria schittert in Lier!

Zondag 27 april, een prachtige zomerse dag in de lente, was dit misschien een voorteken?
We hadden om 12 uur afgesproken aan de parking van de muziekschool, ons basiskamp waar onze muziek vorm krijgt. Na het verdelen van de Alegrianen en niet te vergeten de gitaren over de auto’s, vertokken we richting Lier om deel te nemen aan de Ottoboni wedstrijd. Een wedstrijd voor kamermuziek die onderverdeeld is in verschillend categorieën: samenspelgroepen, ensembles van 2 tot 8 personen en ensembles jazz en lichte muziek.

Na een uurtje rijden - voor degene die de GPS volgden zelfs wat langer - kwamen we aan in Lier. Daar stond eerst een repetitie op het programma. Onze dirigente, Marleen Casteele, zag dat het goed was en vond dat we een beetje ontspanning verdiend hadden. We maakten een kleine wandeling door Lier, op zoek naar een terrasje, om toch een beetje van het mooie weer te genieten. Jammer genoeg was er buiten nergens plaats voor 18 gitaristen, dus keerden we terug naar the place to be en genoten daar van de zon aan het vijvertje.

Rond 15u40 was het tijd om het podium op te gaan en het beste van ons zelf te geven. We waren per slot van rekening naar hier gekomen om gitaar te spelen! We gingen van start met ‘Southern Feel’. Een werk van Luc Sterckx dat gedirigeerd werd door Ruben Bouteca. Marleen mocht dus nog even in de zaal toekijken hoe wij het er in ons eerste werk vanaf brachten. Na ‘Southern Feel’ mocht Marleen ons terug dirigeren in haar eigen vertrouwde werk ‘Sleepy’. Het laatste werk dat we speelden was ‘La Anadidura’ van Hansjoachim Kaps.

Na afloop was iedereen heel tevreden, maar wat vond de jury ervan? Om een antwoord op deze vraag te krijgen moesten we nog eventjes wachten tot de proclamatie. Toen de jury, die bestond uit Wim Brabants (docent aan het Lemmensinstituut) en Geert Hendrix, klaar was met overleggen, volgde het verdikt: Alegria behaalde 90% en werd laureaat in de categorie samenspelgroepen met dirigent. Ook behaalden we de beste score over alle categorieën.
Wat een resultaat! Dit had niemand van ons durven hopen. Marleen was echt in de wolken! We kregen ook de kans om nog eventjes met de jury na te kaarten. Deze vertelde ons dat ze heel erg onder de indruk was van onze dynamiek en ze de afwerking ook heel goed vond. Marleen mocht ook nog felicitaties ontvangen van Freddy Mariën, directeur van de muziekschool van Lier. Ook feliciteerde hij de muziekschool van Waregem met het schitterende gitaarensemble.

Maar zeg nu zelf, na zo’n geslaagde dag kun je toch moeilijk met lege maag terug naar huis?! Dus gingen we als afsluiter nog naar een gezellig restaurantje in het centrum van Lier om onze buikjes te vullen. En of het ons smaakte! Ook was er nog vuurwerk voorzien op de desserten van Ruben en Marleen om hen te bedanken. Zonder hen zouden we immers nooit zo’n mooi resultaat behaald hebben. Bedankt!!!!

Luister naar enkele fragmenten gespeeld door het gitaarensemble:



Bijdrage van Paulien Vanbrabant

1 Comments:

At 3:56 p.m., Anonymous Nadine said...

Paulien, je hebt ons nieuwgierig gemaakt. In mei in Gent willen we er graag bij zijn!
de Bultyncks

 

Een reactie posten

<< Home

Get Free Shots from Snap.com