zondag, augustus 17, 2008

café De Buren

logo.jpg

Café De Buren was een initiatief van de Nederlandse wereldomroep waarbij ze in hun "café De Buren" op zoek gingen naar gelijkenissen en verschillen tussen Nederland en Vlaanderen op alle mogelijke vlakken. De uitzendingen dateren van eind vorig jaar en werden in maart nog op Nederland 2 uitgezonden. Dus alles is vrij recent.

Een bruin café was het decor van de TV-talkshow Café De Buren van Radio Nederland Wereldomroep. In Café De Buren praatten de Nederlandse Karin van den Boogaert en de Vlaamse Tine van den Brande met gasten over de overeenkomsten en verschillen tussen Nederland en Vlaanderen. Aan bod kwamen onder andere: taal, cultuur, koningshuis en koloniaal verleden. De gesprekken werden geïllustreerd met reportages. Het tv-magazine was vanaf 24 oktober wekelijks te zien bij BVN, de tv-zender voor Nederlandstaligen in het buitenland. Daarna werd de serie vanaf maart 2008 uitgezonden door TELEAC op Nederland 2.
Café De Buren is gemaakt in samenwerking met het Vlaams-Nederlands Huis deBuren in Brussel en het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse zaken (bron: wereldomroep.nl).

Alle uitzendingen staan op hun website te bekijken (ook op YouTube trouwens). Hieronder vindt u een uitzending die ons dan weer bijzonder interesseert met als thema: " Is het literaire landschap in Vlaanderen en Nederland hetzelfde?" Gasten waren Tom Naegels en Abdelkader Benali.

Kurt Debrouwer

Get Free Shots from Snap.com