vrijdag, juli 14, 2006

concertzender.nl


Wie geregeld onze blog bezoekt, heeft het misschien al gemerkt. In de rechterkolom zijn in een mini-browser de podcastfeeds van concertzender.nl toegevoegd.

De Nederlandse concertzender bestaat sinds 1982 en brengt nieuwe muziek, jazz, klassieke muziek, oude muziek, wereldmuziek, culturele raakvlakken en opera. Veel aandacht is er ook voor concertopnames en in het bijzonder historische opnames.

Zij brengen tevens Surround Radio, een initiatief van de publieke omroep. Via dit internetkanaal kan er geluisterd worden naar meerkanaals opgenomen muziek: Super Audio CD's, DVD-Audio's èn eigen opnamen. Het hele etmaal draait de surroundcaroussel rond, met de muziek die u in de dagspeellijst vindt. Enkele malen per week zijn er rechtstreekse surrounduitzendingen te beluisteren. Deze uitzendingen worden parallel in stereo uitgezonden via de gewone hoofdprogrammering van de Concertzender. Super Audio is een voorbeeld van zo'n programma. Deze uitzendingen worden onderdeel van de caroussel.

Om te kunnen genieten van Surround Radio via internet dient u in het bezit te zijn van een snelle internetverbinding, tenminste vijf geluidsboxen en een geschikte geluidskaart. (bron: website concertzender.nl)

Kurt Debrouwer

Get Free Shots from Snap.com