vrijdag, augustus 17, 2007

Buiten de lijntjes gekleurd


Deze tentoonstelling ging in maart 2006 van start bij de opening van de Vlaamse de Jeugdboekenweek en reisde via Bologna naar onder meer Duitsland, Nederland en Portugal. Op deze tentoonstelling is het werk te zien van een aantal Vlaamse illustratoren. Bij Lannoo verscheen het boek Buiten de lijntjes gekleurd - Uitgelezen Vlaamse illustratoren in de kijker van Marita Vermeulen, met 22 portretten van Vlaamse illustratoren. Aan de hand van concrete voorbeelden toont Marita Vermeulen wat de Vlaamse illustratoren zo bijzonder maakt en wat hun beeldtaal universeel maakt. Met aandacht voor de boeiende historische achtergrond en met een verwijzing naar kunstwerken die illustratoren als Klaas Verplancke, Carll Cneut, André Sollie en anderen inspireerden.

Hoogtepunt van de expositie in Antwerpen wordt zondag 26 augustus, tijdens de Cultuurmarkt. Dan verandert de Boerentoren in een Boekentoren, en wordt hij even het literaire hartjvan Antwerpen. Iedereen kan de tentoonstelling gratis bezoeken tijdens de openingsuren van de bank, en tijdens de Cultuurmarkt op zondag 26 augustus.

T/m 4 september. KBC-toren, Antwerpen. ma.-vr. 9.00-16.30 uur, do. 9.00-19.00 uur; zo. 26 augustus hele dag open (via leesplein.nl en fondsvoordeletteren.be).

Kurt Debrouwer

Get Free Shots from Snap.com