woensdag, augustus 08, 2007

Mozart als mascotte voor klassieke muziek


De website studio-mozart.com heeft wel een bijzondere opzet. Weinig jonge mensen zijn vertrouwd met klassieke muziek in het algemeen en met de werken van Mozart in het bijzonder. Nochtans zijn velen, eens ze in contact komen met klassieke muziek enthousiast te maken om hierover meer te weten te komen. Jonge mensen vertrouwd leren maken met klassieke muziek door middel van het leven en het werk van Wolfgang Amadé Mozart, de meest geniale vertegenwoordiger van de klassieke periode is dan ook het uitgangspunt van de samenstellers van deze website.

Bij de meeste pagina's in 'Biografie', 'Composities' en 'Muziekgids' wordt muziek afgespeeld. Onderaan links vind je dan een klein paneeltje waarin je meer informatie over de afgespeelde muziek verneemt. Je kunt de muziek ook steeds uitschakelen, of een ander fragment kiezen.

De informatie op deze site is afkomstig van auteurs uit Portugal, België, Engeland en de V.S.A. In de toekomst hopen de auteurs nog meer bijdragen te kunnen aanbieden. Op die manier hopen ze de meest complete Mozart site en de leukste klassieke muziek site te maken!

Zeer interactief, mooi vormgegeven. Kortom, een aanrader!

Kurt Debrouwer

Get Free Shots from Snap.com