vrijdag, augustus 24, 2007

harpklas doet teambuilding in Ardennen

Hieronder verslag door leerkracht Lakshmi Matthieu omtrent de trip met de leerlingen harp naar de Ardennen....

Zoals elk jaar, kreeg ik ook dit voorjaar weer een aantal vragen van leerlingen om ‘iets’ in de grote vakantie te organiseren, zodat de harp geen twee maanden ‘op stal’ komt te staan. Het idee groeide om een ‘harpweek’ of ‘harp 5daagse’ te organiseren, op een lokatie in een rustige, natuurrijke omgeving, waar we onze zinnen konden verzetten en een mooi evenwicht konden maken tussen intensief en interactief met de harp bezig zijn, en genieten van gezonde lucht, gezonde voeding en ontspanning.

Na lang zoeken, organiseren en puzzelen werd het uiteindelijk een ‘harp 3daagse’ die net een weekend overspande in een huis in Goronne, een knus en gezellig dorpje van 5 straten, enkele km voor Vielsalm.

De groep, een bonte mengeling van kinderen, volwassenen, zelfs een mama en zus die mee kwamen genieten, kon het meteen goed met elkaar vinden. Hele weekend stond niet enkel in het teken van harpklanken, individuele harplessen, groepslessen, samenspelmomenten, concertjes, knutselhoeken waar iedereen zijn creativiteit de vrije loop kon laten gaan, maar ook talloze gesprekken over ‘etisch en gezond koken’, eigen ervaringen en anekdotes, kortom, het was een weekend waar iedereen ‘rijker’ en geïnspireerd van terug is gekomen.

Er was een heuse ‘harp-quiz’, voorafgegaan door een ‘muzikaal pak’ waarin de leerlingen veel informatie konden verzamelen over de geschiedenis van de harp, de harp in andere culturen en allerlei vragen en weetjes over het instrument. We hebben een prachtige wandeling gemaakt in een wilde tuin en een bos. En de kinderen hadden in de tuin van het verblijf een hoogst interessante en leuke bezigheid: ze hielden een wedstrijd met naaktslakken die ze in het gras hadden gevonden, die ze namen hadden gegeven en stimuleerden om het eerst de glijbaan op te kruipen!

Op zondag, na de barbeque, hadden we zelfs een tienkoppig publiek van mensen uit het dorp die kwamen luisteren naar de dingen die we hadden ingeoefend en konden we dus een ‘écht concert’ geven.

Ik denk dat iedereen met een voldaan gevoel naar huis is gegaan, al vonden we dat het eigenlijk te kort was om alle dingen en ideeën uit te werken die we nog hadden. Eerste plan voor volgende zomer: geen harp weekend, maar een harp 5-daagse!!

Hieronder een leuke terugblik met enkele foto's:




Augustus 2007

Lakshmi (leerkracht Harp)

Get Free Shots from Snap.com