zondag, augustus 19, 2007

Waregems Klarinetchoir terug uit Szekszard

Het Waregems Klarinetchoir concerteerde in zusterstad Szekszard (Hongarije). Dankzij de medewerking, de ondersteuning en de vriendschapsbanden van het Waregemse stadsbestuur, de Waregemse muziekacademie en het Szekszardcomité kreeg het Waregems Klarinetchoir de kans om een wondermooie concertreis te maken in Hongarije. Van 10 tot 15 augustus waren zij te gast in de Waregemse zusterstad Szekszard. De 3 concerten in Sezkszard en Harkany werden door de Hongaarse bevolking echt gesmaakt! Daar in Szekszard is men op dit vlak niet aan zijn proefstuk toe want de Hongaarse stad heeft ook nog partnerschaps-contacten met Bietigheim-Bissingen ( Duitsland), Bezons ( Frankrijk), Tornio (Finland), Becse ( Jugoslavië), Lugos und Facsád (Roemenië) en Ravenne ( Italië).

Ook de lokale pers (TV en dagblad) publiceerde heel lovende woorden. Dirigent Peter Valck veroverde met zijn 28 enthousiaste muzikanten op professionele wijze de harten van de talrijke aanwezigen. Een zeer gevarieerd programma met muziek van Mozart, Vivaldi, Caccini, Goldsmith maar ook met werk van onze eigen Belgische componisten Bart Picquer, Norbert Goddaer, Roland Cardon, Jan Van der Roost en Piet Swertz, zorgde voor een schitterende sfeer tijdens de optredens. Dankzij deze formidabele ervaring is Het Waregems Klarinetchoir volgens de mededeling van woordvoerder Bart Kindt nog meer als vroeger gegroeid tot een hechte groep vrienden.

De Waregemse delegatie werd in Szekszard ontvangen door de (nieuwe) burgemeester, enkele leden van het stadsbestuur en de vrienden van het Waregemcomité ter plaatse. Naast de intense repetities en de concerten kregen zij de kans om de stad Pècs te bezoeken. Schitterend weer, waterpret in de thermale baden van Harkany en in het wondermooie Balatonmeer zorgden voor een welgekomen ontspannen sfeer. Een heuse traditionele Hongaarse avond aangeboden door het stadsbestuur van Szekszard, met lekkere Porkolt, Szekszardi-wijn en een dansorkest waren de kers op de taart van de verbroedering.

Moe maar voldaan keerde het gezelschap terug naar Waregem. Een mooie reis met heel wat rijke ervaringen om nooit meer te vergeten. De directeur van de Waregemse academie voor muziek, woord en dans, Dhr. Luc Dumoulin, reisde mee met het gezelschap van het klarinetchoir en het Szekzardcomité. Hij was in de wolken over de geleverde prestaties en het hoge muzikale niveau van het choir.

Het Waregems Clarinet Choir staat o.l.v. Peter Valck en brengt een aangename harmonie van muzikaliteit en virtuositeit voor elk wat wils. Het Waregemse Klarinet Choir is 3 jaar geleden ontstaan in de academie. Een 30-tal klarinettisten (leerlingen uit de hogere graad, oudleerlingen en enkele enthousiaste muzikanten uit de regio) worden sindsdien deskundig geleid door hun dirigent en leerkracht Peter Valck. Op zondag 7 mei 2006 won het Waregemse Clarinet Choir al een concours aan het Conservatorium van Gent.

(bron: bijdrage op stadsblog "Wareber" door Bernard De Langhe. Klik hier om naar de blog te gaan.)

Kurt Debrouwer

Get Free Shots from Snap.com