dinsdag, september 02, 2008

Harmonie Wakken 100

Durf Klinken!

Met deze slogan viert de Koninklijke harmonie Kunst & Deugd uit Wakken hun 100-jarig bestaan en dit zal niet ongemerkt voorbij gaan! Met als hoogtepunten de viering van het 100-jarig bestaan op 7 september 2008 en het optreden met Barbara Dex en Gunther Neefs op 4 oktober.


100 jaar bestaan, dat is niet niks! De harmonie bloeit meer dan ooit: ze telt ongeveer 65 spelende leden waaronder heel wat jongeren, staat onder de leiding van een dirigent, Peter Valck, heeft een sterk bestuur achter zich en niet te vergeten: er heerst een gezellige sfeer! Reden genoeg dus om er een echt feestjaar van te maken, denken ze daar.

Op 26 april vierden ze het afscheid van Danielle en ‘Moori’, hun lokaalhouders en op 3 mei vond hun jaarlijkse lentehappening plaats. Dit behoort alweer tot het verleden. Wat staat er nu nog allemaal op het programma?

Het eerste grote evenement, het eeuwfeest, gaat door op zondag 7 september. Ze beginnen deze dag met de opening van hun eerste ‘eigen’ lokaal dat op dit moment in opbouw is aan het Hondiuspark. De tentoonstelling 100 jaar geklonken wordt er het hele weekend gepresenteerd en het boek 100 jaar muziek, geschreven door burgemeester Koen Degroote, zal er voorgesteld worden. Daarna volgt nog een receptie, aangeboden door het gemeentebestuur. ’s Middags kunnen alle muzikanten en sympathisanten deelnemen aan de feestmaaltijd, gevolgd door een taptoe waar enkele bevriende korpsen zowel binnen in het Hondius, als in de Wakkense straten zullen musiceren. En zeker niet te vergeten: ‘s avonds is er een slotconcert door de Sugar Free Bigband.

En dan op 4 oktober volgt het jubileumconcert in de Markegemse sporthal. De harmonie Kunst en Deugd o.l.v. Peter Valck zal Barbara Dex en Gunther Neefs begeleiden. Hiervoor wordt de harmonie aangevuld met een combo. Dit zal voor de meeste muzikanten een hele belevenis worden.

Ondertussen heeft de harmonie ook een eigen webstek: www.wakken.be. Daar kunnen jullie het volledige jaarprogramma terugvinden, alsook kaarten bestellen voor het jubileumconcert.

(ingezonden bijdrage van leerkracht Anke Lapierre)

Get Free Shots from Snap.com