maandag, juli 14, 2008

Bevers Harmonieorkest kaapt 3e plaats weg in Valencia

Het Bevers Harmonieorkest nam opnieuw deel aan het "Certamen Internacional de Bandas de Música" in het Spaanse Valencia. Met ruim 120 muzikanten trokken ze naar Catalonië waar ze op zaterdag 12 juli moesten aantreden in de Sección Honor. Noem het maar de eredivisie.

In de Sección Honor moet het orkest verplicht bestaan uit tussen de 111 en 150 muzikanten (inclusief 5 gastuitvoerders) waarvan maximaal 16 strijkers. De jury bestaat uit gerenommeerde professionele musici/componisten, 3 Spanjaarden en 2 buitenlandse juryleden.

Het Koninklijk Bevers Harmonieorkest moest het voor deze wedstrijd gecompeneerde plichtwerk “Pinocho” van Ferrer Ferran uitvoeren. Als keuzewerk voerden ze “Vetrate di Chiesa” van Ottorino Respighi uit in een een bewerking voor harmonieorkest van José Schyns.
Daarnaast bracht het orkest een Paso Doble naar keuze ; traditioneel werd deze uitgevoerd bij de officiële voorstelling van het orkest in de arena. (bron: beversharmonieorkest.be)


Op deze editie behaalden ze uiteindelijk de derde plaats. In 2005 werden ze wereldkampioen in eerste categorie. Verschillende leerkrachten reisden mee af naar Valencia en speelden mee met het orkest. Zij beloofden mij bij terugkeer een verslag met foto's te bezorgen. Meer nieuws volgt dus!

Kurt Debrouwer

Get Free Shots from Snap.com